Monday, July 31

sok szep kozos szabadnap

az egesz ugy kezdodott..... hogy multhet szombaton voltunk lovebox fesztivalon, hukoval es judeval es lattunk/hallottunk groove armadat meg candy statont es tyo nagyot ropott durvan izzado satorban coldcut-ra, sajna roots manuvara nem fertunk be a masik nagyon pici satorba. szoval az egesznek jopofa minisziget hangulata volt. a legviccesebb a media rare sator volt ahol elmebeteg fellepok szorakoztattak, pl volt egy csavo aki hipp-hopp tom es jerry hangulatu petardat dugott a popsijaba es igy enekelt, persze ekkora mar teljesen mesztelen is volt. a fellepok kozott pedig videokat vetitettek ezen azt hiszem egy konnycsepp is kicsordult ugy kacagtunk.
vasarnap (leven az egesz hetvege mindkettonknek szabad volt, hoppa november ota eloszor) hosszas lustalkodas utan, ami teljesen megerdemelt es jogos volt hiszen oreg salamon csalad kimozdult elozo este, ugyan a mulatsagnak fel 11-kor vege volt mar de a hazakeveredes kicsit hosszadalmas volt. mar szinte a celegyenesben megtamadtak az ejszakai buszunkat verengzo utasok akiket mar nem tudott felvenni a sofor mert annyira tomve volt igy is. szoval ezek a nagyon bosszus emberek egy piros lampanal a busz ele ugrottak es addig vertek az ablakokat ameddig az a szegeny sofor tisztessegesen idegosszeroppant (nem volt az a basszatok meg az anyatokat atmegyek rajtataok ha nem alltok el az utbol tipus) rendoroket hivott es szepen kiallt a forgalombol, ezzel az a hat ember elerte h nem csak ok de masik 70 sem jutott haza. persze elparologtak sot talan ok meg azt a buszt is elcsiptek ami kozben jott. mi kicsit setaltunk aztan felszalltunk egy olyan buszra ami ugyan nem haza de a kozelbe hoz, es a megszokott bicikliutvonalon hazasetaltunk, fel 2-re itthon is voltunk.
szoval a teljesen jogos delelotti lustalkodas utan hukoval volt shopping, ami ugyan lehetett volna kicsit hosszabb is de mindenkeppen nagyon eredmenyes volt, igaz huko? talan mar onok is lattak az uj darabokat, remelem pompazott bombazo brazil baratnonk! ezalatt tyo beszerzett nehany uj filmet es zenet, jo hogy el lehet egyedul engedni a sracot a shopping street-en feltalalja magat. dolgunk jolvegeztevel megmutattuk hukonak tyo egyetemet, es jokis pikniket csaptunk a sarkon levo parkban, ahol pl arrol meselt huko h pal es gabo milyen volt elsoben, meg hogy ki-kivel jart, o azok az eotvos-os evek!
aztan egy napot dolgoztunk, na egye fene, majd kedden es szerdan megint ket kozos szabadnap, duaa
kedden canterbury-be mentunk vonattal+biciklivel. a nagy melegre hivatkozva a kulturprogramot rovidre vettuk es inkabb letekertunk a tengerpartra. nagyon helyes kis kabinok voltak a parton vegig, olyanok ahova monnyuk egy asztal fer be es a gumimatracot ott lehet tarolni, es mindegyiknek nagyon vidam szine volt es ahova lehetett oda jol bebamultam es nagyon csinosak voltak. az egesz nagyon vidam es csaladias volt. amugy a tengerparti kisvaros neve whitstable, es a hely osztriga fesztivalba is belecsoppentunk, tyo nagyon hosiesen vegigsetalt velem a kikoto halpiacan, es meg azt is bevallalta volna h asztalhoz ul velem es nemi nyers osztrigaval, de en most sem mertem meg.
szerdan kicsit bicikliztunk itthon erre-arra, kicsit munkat kerestem, kicsit vasaroltunk, es belekezdtunk twin peaks-be, amiben mostanra jol elore haladtunk, es most latom eloszor ugy h nem felek, es eddig meg akkor sem feltem amikor egyedul voltam ejjel itthon, nagy elorelepes!!!! (lehet tenyleg felnovok???) este atjott juco, es vacsorat csinalt nekunk, olyan jo szerinte egyre otthonosabban erzi magat nalunk, es en is mindig egyre jobban varom mar hogy jojjon, es beszelgessunk meg minden, es holnap utan megint jon!
a legjobb pedig h ma is kozos szabadnap van, minnya megyunk moziba, meg ilyenek.















hosszu haj, hollandia tavaly tavasz

















aran sziget, francis house holiday, anna+renate













bob

11 comments:

moncsi said...

de nagyon jó hangulatú ez a post! és milyen klassz napjaik vannak!
nem tudom, jucó új cuccban jelent-e meg a bambiban, de fehér volt és mégis csuda slankul (ilyen van?) nézett ki benne.
ó, elsős eötvösös idők...
és tyotyo tényleg bement a halpiacra? ilyen hősies tettet (tőle)!
én egyszer 4 éve adriai vitorlázáson próbálkoztam az osztrigával, nem túl sok sikerrel... a tengervizet azért kell kiszippantani vele a héjából, hogy a sós víz elterelje az ízlelőbimbók figyelmét magáról az állatkáról.
az utolsó kép egy fekete bárány? vagy kecske? szégyenszemre, vidéki lány létemre.

Virtualista said...

Báránka az én tippem, és nagyon édes! Hogy keveredett az ágyba? ;)
Hukó nekem csak szóban írta le az új cuccokat, aztán lehet, hogy este fel is vette, nemtom, de mindenesetre bíztassák rá még jobban, hogy hordja. És irigylem, hogy vacsorát főzött maguknak és hogy hukót is irigylem, hogy látta tyó egyetemét, és tényleg valahogy tavasz érzésem lett a post-tól.
9-5 típusú munkát keres? Mekkora sikerrel?

mina harper said...

ooo, hat onok nem ismerik bobot, bocsanat h be sem mutattam, ejjj.
szoval o bob irorszagbol akit tyo segitett a vilagra (konkretan konyokig az anyabaranyban volt h vilagrasegitse bobot, sajnos az ikertestveret mar nem sikerult megmenteni), es hat bob sem volt teljesen egeszseges ezert a mama elutasitotta, igy kerult hozzank. az agy mellett aludt fel kezemmel, cumisuvegbol etetes, tyo meg az anya baranyt is megfejte mdoraert az elso anyatej nagyon fontos... no de kiknek magyarazom ezt hehe. eleinte nagyon gyenge volt, es az elso lepesekre napokig kellett varni, ez normal esetben egy oran belul megtortenik, valami baj volt a labaval, sinbetettuk es par hetig szepen fejlodott a srac, de ugy othetesen, akkor mar a pajtaban aludt a borjakkal, egyik reggel nem ebredt fol, nem tudjuk mi tortent, de en pont azota nem eszem hust...
igen, dora 9-5 munkat keresek, eddig meg semmi komoly, azert meg nem izgulok szeptember a hatar, hupsz holnap augusztus...
moni, en is pont ezt kepzeltem azokrol az osztrigakrol, meg jo h nem mertem, huh!

althea said...

végre kicsit tudtok "nyaralni" közösen :). coldcut szigeten is lesz :), de nem fogom látni/hallani :(.
mit láttatok a moziban?

iszting said...

nahat, de jopofa dolgokat csinalnak! es meg maga mondja, h nem tolti hasznosan a szabadidejet! vagy csak akkor nem, ha egyedul van szabadideje?:-)
es mondja, furodtek is a kabinos parton? s ha igen, milyen ottan a viz?
osztrigapiac orulet; minden elismeresem, en sajnos nagyon odzkodom a tengeri dolgoktol, ami skandinaviaban pl. tok kar, mert kimerithetetlenek a lehetosegek, mindenhol giga-tengeri herkentyu-piacok. legbizarrabb elmenyem, amikor tuet meglatogattam aarhusban, es szo szerint kenyszeritett, h kezzel megpucoljak egy nyers rakot(szte hisztis voltam, mert idegenkedtem! de bm, le kell TORNI A FEJET, pl.!!!), merthogy naluk az kb. olyan csemege, mint amikor mi pisztaciat hamozunk es falatozunk. egy falatot meg ettem is, de majdnem belehanytam a tengerbe. na bocs, switch:-):

juco legmarkansabban kurva jo cucca sztem az volt, amiben jackeknel jelent meg es azt mondta, maga beszelte ra, csak gratulalni tudok! barnas szivilagu, absztrakt mintas rovidujju felso, mell alatt elvagva onnan bovul.

o, bob, persze emlekszem a tortenetre, de megint elszomoritott.:-(

es mondja, lehet, h eppen fuj ki valamit a szajan a holland kepen? remek a haja (no meg a pulcsi is) mindenesetre!

az angol buszvezeto attitudje meg egeszen meghatott.

tul butasagokat irok, abbahagyom. postoljon meg sokat!

mina harper said...

oh, mozi nagy mellefogas volt, az kalozos film 2-t nztuk meg, masfel ora utan ugy gondoltuk most mar ugyis minnya vege lesz, de amikor mar ket es fel oraja ment feleltunk es kijottunk, kebirhatatlan volt, brrrr!
furcsi nem volt, mert a parton olyan pont nagyon finom ido volt igy semmi ingerencia nem volt bemenni a hus tengerbe, annak biztos fazas lett volna az eredmenye. csak hevertunk a parton es napozgattunk.
es igen jol latja eszti kifujok, de holland kepen szabad:) a rakos sztori bizar, bar en szinte minden tengeri ugyet nagyon szeretek, de ezeknel a herkenytyuknel teljesen megertem ha valaki kiborul, mert tenyleg van bennuk valami kiborito. amugy egy ideje mar azon gondolkozok, h ha nem vagyok kepes egy halat kifogni/megfogni/felvagni/megpucolni
stb (marpedig nem vagyok kepes) akkor van-e jogom megenni?
jeee, orulok h juco megmerte azt a darabot, szerintem olyan nagyon nagyon csinos benne, es tok vagany!!!

mina harper said...

amugy most megint nem latjuk egymast pentek estig (khmm kedd reggel van...) es most megint olyan nehez a szivem, de errol nem akarok tobbet panaszkodni, mert attol nem fog valtozni a dolog, hanem inkabb belevetem magam a munka keresesbe ezerrel!!!
es ahhoz a kephez mit szolnak amin tyo cipeli az ujszulott (tenyleg csak par perces) bocit?

brbx said...

Bob gyönyörű, nem tudtam, hogy ilyen szomorú történet. Megértem maximálisan a döntését.
Viszont tényleg nagyon tavasz-szagú a beszámoló, ami nem is csoda: tegnap este azt mondták a híradóban 22 fok van Londonban. irigylésre méltó... :)
még képet, még történetet!!!

mina harper said...

biztos azert is tavaszhangulatu mert, a kepek java tavasszal keszult, es a kisbaranyok kisborjuk talan meg nekunk varosi lanyoknak is a tavaszt jelentik. (ha mas nem a husveti szalvetakon mindig ilyesmi a tema)
amugy tenyleg finom ido van, juhhe!
majd meg rakok fol bobrol kepet mert olyan nagyon helyes volt, ugy imadtam!

althea said...

bob a bárány sztem remek képeskönyvnek való alapanyag :). nemtom, miért jutott eszembe...

mina harper said...

teljesen igaza van sarabebi! olyan nagyon, h remelm ha tyo befejezte puszle meseit, neki all a bob sztorinak, de meg az is lehet h puszle mesei alakul at puszle es bob meseive... ki tudja, no de ezt bizzuk az iro szabadsagara!