Monday, March 27

ilyen kis osssze-vissza

most jut eszembe, hogy meg a mult keddrol irni akartam mert az csuda jo volt, meg amugy is irni kell! de inkabb ott kezdem, hogy most hol dolgozok! szoval ugy van, hogy jott nehany hete egy uj manager, nemet otvenes no, es pont olyan, szal imadom. (amugy trefasan internacionalis a csapat, van egy indiai, egy lengyel, egy nigeriai, egy itt szuletett west indie, meg ugye a ket magyar, latjak, hogy elnyomjuk oket!!!) na o kitalalta, hogy a mi kis flexi team-unk nem szuperal ugy ahogy kene, legalabbis neki nem tetszik ez a nagy maszkalas a hazak kozott, amugy mar reges regen csak lucas es en maszkalunk (hozzateszem en imadtam ezt, no mindegy). szoval ugy tunik belepakoltak egy projectbe, elegge szerencsem van, mert ez az egyik legjobb hely. (tan meg emlekeznek irtam multkor dpa-rol, na az az abszolut nyero hely! de azert ez sem kutya. eztet ugy hivjak h dorney tower es harom client lakik itt. amugy az epulet egy ilyeszto 22 emeletes torony, klasszik panel es az egesz ill a melette levo masik harom is (pazar panorama) az onkormanyzat tulajdona, na itten lehet szocialis lakashoz jutni, ha az ember raszorul. szoval kutya ronda egy hely, lucas a lengyel pajti mindig azon trefalkozik, h ide olyan mint hazajonni, post komcsi haver! amugy nekem nem olyan mintha haza jonnek, mert en soha sem laktam, nem is nagyon jartam panelben es ez kerem ijeszto!
na de a sracok akik itt laknak, ugy hat ok a lenyeg! ket lany es egy fiu. estelle, egy nagyon fuggetlen eleg vagany csaj, kicsit na jo nagyon nehez erteni ahogy beszel, de egyre jobban megy, nagy haverok vagyunk, vele lehet mindenfele csavarogni, es ezt imadom, nem reg voltunk kirandulni greenwich-ben, meg ilyenek, amugy eleg elfoglalt a mindenapos programjaival, de ha van ideje es itt vagyok mindig megyunk valahova, fogunk pl egyutt jarni uszni duaaaaa. estelle nem tudja igazan az erzelmeit kordaban tartani, es van hogy csak ugy idegeneket megolelget az utcan, na pl errol le kell szokni, de ismernek, maga vagyok a kovetkezetesseg! ja es borzaszto nagy arsenal rajongo a holgy, minden ruhadarabjan rajta van az agyu, es nem sokara megyunk a regi stadionba turara. a masik jany michaela, klaszzik hiszterias epilepszias no, es ugy nez ki mint egy kecske, (konkretan a bajusz es szakal kombo kolcsonzi ezt a hatast +hogy olyan valoszerutlenul forgatja a szemeit) fizikailag is korlatozott egy picit, igy az utcan tolokocsizunk, na ez tudja am kikesziteni a derekat darga dora! vele meg tobbet maszkalunk mint estelle-lel, mert o nagyon akar menni mindig mindenhova, de mig estelle megy egyedul, neki kell a kiseret. sokat jarunk etterembe, meg kavezni, vasarolgatni, meg pl vasarnap megyunk depeche mode koncertre, meg az is lehet elkiserem nyaralni, nana egy hosszu hetvege egy beauty farmon. o kabe egyfolytaban beszel, es beszeltet, szoval nagyon nagyon szorakoztato tarsasag, nagyon szeretek vele is lenni, bar azzal azert buntetnem az ellensegeimet ahogyan ki tud borulni, wow, le sem irom! amugy az a leggazabb itt, es ez michaelahoz kapcsolodik, hogy neki az elegge durva 7-8 perces rohamai alt iccaka jonnek, szal az ember egy bebifonnal alszik, es persze hallja ahogy almaban beszel, pukizik, meg kohog, es kicsit mindig felalomban van es varja, hogy jojjon mar az a kurva roham, es kell-e mentot hivni, vagy nem, meg ilyenek.
a csapat harmadik tagja, darius boman-behram, a vilag legangyalibb down-korosa, darius csak imadni lehet, vagy meg annal is tobb! o 57 eves, es mar nincs jol, ez az utolso stadium, barmikor megtortenhet, es ez persze nagyon nehez, de nekem akkora erot ad, hogy itt van valaki, aki kitudja meddig van itt, lehet egy nap egy het egy honap egy ev, de mar nem sok, es en reszese lehetek az eletenek, es mosolyt csalhatok az arcara. nagyon szep, meg ha nekem nem is sikerul ugy leirnom, de biztosan ertik. a mamaja nagyon-nagyon hires tancosno volt, az expresszionista tanc egyik anyukaja http://www.hildeholger.com a papaja egy indiai homeopatias orvos, aki teherbe ejtette a nanny-t es aztan igy eltek papa-mama-darius-novere primavera-nanny-nanny lanya thamina. jo kis csalad mi! most mar dariusz elegge le van epulve, es a dementia(asszem ez egy fajta alzheimer kor, de az is lehet hogy ez maga az alzheimer angolul) szinte teljesen leepitette szellemileg, pedig beszelt nemetul es franciaul, allandoan ujsagot olvasott (ez meg mindig meg van de mar mindegy hogy fejjel lefele van e a papir...) es azt mondta thank you helyett h my compliment! amugy o is tanult tancolni a mamatol, es allitolag nagyon jo volt! ha szep ido va dariussal is megyunk kicsit setalni, vagy ebedelni, sutizni torzshelyunk a chamomille cafe. darius olyan trefasakat mond, pl multkor amikor elbucsuztam tole este olyan nagyon bajos volt ahogy ult a nagy agyban ez az iszonyatosan pici kis ember, mondtam neki, hogy mennyire csinos, erre meg ravagta, hogy hat remelem is! persze igazi kis drama queen, de ez mar csak a minimum. azert nagyon kikeszultem amikor multkor a kavezobol hazafele setalva kozolte, hogy minnya szivrohamot kap, olyan nagyon kifarad a teste, nehany lepcsofok es ugy dobog a szive, hogya nagy pufikabaton keresztul erzem. meg meselek rola sokat, jo?
ja es azt kezdtem el, hogy hol voltunk mult kedden, estelle-lel es dariussal darius mamajanak az emlek eloadasan voltunk, a novere szervezte prim, akivel egyre jobban ismerjuk es kedveljuk egymast. amugy o is nagyon kulonleges, a st martins-ban tanult szobrasz muvesznek a hatvanas evekben, nana h ismert mindenki a beatlestol morrisonig, harmincot eve new yorkban el, ill amikor a mamaja beteg lett (95 evesen halt meg es addig alkotott!) elkezdet ingazni, es most darius miatt hat het london hat het n.y., amugy hatvan eves es olyan mintha negyven lenne, de komolyan, nagyon szep no. ja es ekszer tervezo, meg o is tanckoreografus is. szal o szervezte az estet, az sem volt semmi ahol volt http://www.laban.org/ ugyanaz az epitesz iroda csinalta mint a tate modernt, lenyugozoen szep!
na most akkor megyek mer dari var, de visszaterek! es bocs hogy ilyen kapkodos kisze-kusza!
ui: ma talizunk macival, duaaaaaa!

9 comments:

iszting said...

koszikoszi! ezt mar szeretem!!:-)
nagyon erdekes beszamolo volt, de komolyan!
2 kerdes (mert nem akarlak ugy tulterhelni, mint a multkor;-):
1. hany evesek a lanyok?
2. mi valt ki egy-egy ilyen duhrohamot? nem is annyira michaela ejszakaijat, gondolom, azok az almok v ilyesmi, de amikor estelle mondjuk az utcan bekattan, az mitøl lehet? kell zavaro kulsø korulmeny, vagy a belsø vilagaban tortent dolgok elegek?
amugy micsoda bandaba kerultel, anyukam, groupiek(igy irjak vajh?), roadiek, sexdrugsrakkendroll, stb.!...

iszting said...

apropo: kiazamaci? zolimaci? vagy maga rajcsato?

Salamonz said...

igen zoli-maci, most ertunk haza talibol, ok mentek mary poppinst nezni, es elotte kellemesen elidoztunk. megismerkedtunk vendeglatojaval, akit rajcsy is ismer, hiszen voltak mar itt, de akkor 3 napig allitolag be voltak rugva (bubut ismerve ezt nehez elkepzelni:)), igy most maci kicsit kecsappol latnivalokban:)
a baratja orult helyes, egy pap felesege es szinesz, a varosban jarkalva meslete hogy kb 15 eve volt az egyik ismerose eskuvojen, aki a veszhelyzetben az angol doktornot jatszotta es angolbeteg ralph fiennes-hez ment felesegul akkor es meg spielberg is volt a lagzin...
no de mingya irok en is a sracaimrol
csok
s'r

althea said...

jajdejó, mégmég! tessék sok ilyet írni, ezek nagyon érdekesek.

althea said...

ja, és lehet egy kérésem? ha mentek a highburybe és úgy alakul, vagy esetleg máshonnan is meg lehet tudni, ki tudnád deríteni, h meddig áll még az a szegény stadion, és be lehet-e még vhogy jutni? az arsenal honlapján azt írják, h a gájdidtúrok már sold out, de hátha mégis vhogy be lehetne még jutni. öcsém meg nagyon szeretné látni, mer ő is nagy arsenal-fan, estelle biztos bírná :).

Salamonz said...

utana nezek sabibebi, nana! amugy tervezhetunk egy kozos turat, szerintem az ocsed is imadna esetelle-t.

althea said...

jeee, köszönöm szépen!
(egyébként már semmi sem biztos, csak annyi, hogy megyünk, de hogy mikor, azt még nem tudjuk.)

Virtualista said...

Ez tényleg nagyon érdekes lehet, te meg baromi türelmes és emberszerető, hogy ezt tudod ilyen lelkesen csinálni, persze biztos tőlük is kap vissza az ember egy csomó szeretetet, nem? Hanytól hányig vagy velük egy "műszakban" vagy egyáltalán műszak van nálatok, és heti hány napot?

Salamonz said...

draga dora, bagyon kedves, de nem hiszem, hogy kulonosebben turelmes lenek, emberszereto hmm, lehet ezen meg nem gondolkoztam, de alt nincs bajom az emberekkel. (azert latni kellett volna gimiben, ott tudtam nagyon utalni 30 embert egyszerre egyforman, ok meg viszont, na mindegy, gondolom valtozunk is.
a muszakjaink nagyon ossze-visszak, es nagy szerencse ha kozosen van szabadnapunk, mint pl ma is trallalallalala! kb 35 ora van egy heten 7 oras blokkonkent elosztva. de van olyan het is mint pl a multhet amikor 56 orat dolgoztam, ez kb olyan volt, mintha itthon nem is lettem volna. jellemzoek du-ottalvas -masnap reggel muszakok, de vannak mezei 9-5-igek is. en a magam reszerol mar tobbszor dolgoztam ilyen osszevisszan, es valahogy ez sokkal jobban bejon mint a h-p+9-5. sokkal szabadabnak erzem igy magam, persze a rendszeresseg soha sem volt semmiben az erossegem.