Wednesday, September 28

London megöl minket (vagy csak engem)

Félreértés ne essék, nem sné beírását akarom bagatelizálni a következőkkel, csak néhány adalék: egyre jobban megértett francia kollégája azt a hírt terjeszti, hogy a metróban annyira rossz a levegő, egy óra utazás a föld alatt felér 5 szál cigi elszívásával. Én naponta 4-5 órát metrózom, talán ezért érzem úgy, hogy a tüdőm kiesik a helyéről?
A másik dolog, ami kinyír hamarosan itt (és kérem erősítsék meg a máshol elők, hogy ez arrafelé még nem jellemző): egyre több jel hívja fel a figyelmet arra a tényre, hogy közeledik a Karácsony! Kezdődött azzal a rosszulléttel, melyet a christmas puddingok és mindenféle süteménydíszítő cukorkák megjelenése okozott a szomszédos tescoban szeptember 11-én (figyelik a dátumot, ugye?). Folytatásként város- és világvégeszerte olvashatók felhívások, hogy már most foglaljon helyet a kocsmában karácsonyra. S ma, ami már több a soknál: összetéveszthetetlen karácsonyfa-illat a metrón...

7 comments:

althea said...

és nem tudni, mitől rossz a levegő? rossz a szellőzés? vagy azt a levegőt nyomják le, amit az autók kieresztenek? elég ijesztően hangzik.

iszting said...

itt semmi jele a karacsonynak...oszinten sajnalom, h ilyesminek vagytok kiteve szeptemberben, tyo:-(
egyebkent maga sem (ugy ertem, beaval egyutt) dohanyzik mar?
en nemigen:-)tok jopofa.

althea said...

karácsonyozás itt sincs még, kardomba is dőlnék, ha már most...

Virtualista said...

ja, szerencsére budapest még karácsonymentes, bár szerintem október közepétől már biztos elkezdődik itt is a hacacáré, hogy az embereket nyomasszák vele. Mindig a "Nem katasztrófa, csak karácsony" dallam - talán animal cannibalstől - jut eszember a tömeges zacskócigőlés láttán a ragyogó városban. EGyedül azt szeretem, hogy az Andrássy olyan szépen fel van díszítve, sötétben királyul néz ki.
ÉS tényleg tyo a rossz levegőt érezni is lehet minden szippantásnál, mint mikor mondjuk áttekersz dugóban a margit hídon?

Salamonz said...

hogy mitol rossz, nem tudom, talan mert nincs. vagyis csak a mar egyszer (tobbszor, sokszor) felhasznalt cirkulal. nem is tunik fel, csak hogy budos van, viszont maszkot horadni kicsit extrem lenne - egyelore.
a karacsony mizeria folytatodik, ma a fulem hallatara beszeltek meg egy karacsonyi ebed+randit...

Virtualista said...

Karácsonyi ebéd-randi megbeszélés szeptember 29-én? Azért az nem semmi, teljes együttérzésem. De ha már itt, akkor megkérdem, Karira hazajöttök, vagy pont úgy lesz nektek otthonos ha ott is kariztok? Jó, elég november végén válaszolni, bocs.

Salamonz said...

batran allithattom ha rajtunk mulik nem megyunk haza, ha lehetosegunk van ra, duffcarrigbe szeretnenk menni. no de csak a hulye angolok terveznek ilyen koran...
c