Thursday, August 11

kicsiny hazam visszakacsint (3:00)

szoval nezegettuk az emlitett rendezveny honlapjat, persze felhaborodassal vegyes kacajokkal, remek linkek vezettek mindenhova az igaz magyarorszag nevtelen patronusainak fellegvaraba. de mivel nem reklamozunk (bar csabitott, hogy beillesszem ide az egyik bannerjuket), csak ajanljuk, hogy ti is keressetek, es nem csak arrol talalhattok informaciot, hogy szeretett metal ladynk edesapja a fenykepe alapjan igazi os-magyar vonasokkal rendelkezik, hanem rendkivul kovetkezetes tudomanyos kutatas olvashato jezus urunk szarmazasat illetoen. amig nem talalja senki, lehet tippelni!
kozben a heten en is beszalltam az escort-bizniszbe, de nem annyira megerolteto mint co kliensei. a mai soforom szolgaltatta a napi jot, a konnycseppet a szemembe.
d. (ne nevezzuk neven dave-et) igazi reakcios. mar megszoktuk, hogy altalaban nem tudjak kiejteni magyaros neveinket, tobbnyire hazankat sem tudjak elhelyezni a szigetorszagot ovezo vegtelen tenger mogotti kodben. szerencsere ezek az elemek nem allnak azon a szinten sem, hogy ehes magyarokkal viccelodjenek, megvan az o kis eletuk.
ellenben d. ma meglepett. szokasos menetek, nev (borazs), idojaras, tomegkozlekedes. honnan? hangri? joo naput! hud vud? (nem lehet hogy egybol iv-magyar??) kiderult, hogy d. az elmult 6 evben rendszeresen jart hazankban, valamely rejtelyes korulmenyek kozott ismeri es kisergeti az otvenhatos forradalom utolso elo ornagyat (lehet h nem utolso es nem ornagy, de nem mertem nagyon kerdezgetni, nehogy lebukjak tudatlansagommal. nevere sem emlekszem, vmi janos volt). sot, nem csak keni-vagja az orszag egyeb telepuleseit (how many times i watched the lake at tihanee - ahol az apatsagban a 'major' szortof klubtag, o meg valami tiszteletbeli sidekick), mig egy pillanatra elfordultam, elokapott tarcajabol egy valodi, 'hazadnakrenduletlenullegyhiveomagyar' feliratu nemzetor igazolvanyt. s aztan mar repkedtek a nevek, kit ismer itt-ott, hadseregben, mittudomen milyen miniszter stb. - nyomta mindezt a kis roswell-es polojaban. meg szamos egyeb kevesbe fontos reszletet megosztott velem, melyekre mar nem emlekszem, es meselt a kornyekrol, de latszolag borzasztoan izgatta, hogy egy ujabb magyarral van dolga. es mikor megtudta, hogy co nem sved, mint ahogy a hata mogott mindenki ezt gondolta rola, ot is hatalmas joonaput-tal fogadta.
amugy egy seggfej.

9 comments:

Salamonz said...

halo emberek hat nekunk mar senki sem ir, hisz mi is messze vagyunk es arvak, ha nem is olyan messze mint a juco, de azert vagyunk a szavaikra!
es meg azt is akartam mondani, hogy szerintem tyo nem hangsulyozta ki elegge, hogy SVEDNEK neztek, szal magas vagyok es szoke, bebebebebebe!

Salamonz said...
This comment has been removed by a blog administrator.
iszting said...

bejcokam, en most egy szuszra vegigolvastam az egeszet es
1. orult nagyokat kacagtam
2. elszegyelltem magam (foleg) magam es (kevesbe) masok neveben, pont, amit irtal, h hat nektek mer' nem ir senki (foleg:en mer nem?) commentet, ti is megerdemlitek, nem csak az az agyonsztarolt kislany, az a huko, vagy ki? ezen valtozatok, de foleg majd csak aug. 20.-a utan, amikor hazaterunk oseink veres foldjerol.
figyi, sved-temarol: engem meg most pragaban ujra, kb. 20adszorra es fuggetlenul attol, hol vagyok (inclusive tehat magyaro. es franciao., amugy pedig egesz skandibnavia, hollandia, nemeto, svajc)francianak neztek....ujra es ujra...ki erti ezt?!
szoval intenziv kontaktalasba kezdek, ha hazatertem, addig is sok puszi:i

Salamonz said...

hmmm, nagyon furi dolog ez, mert van egy barinonk, pontosabban tyo jegyese akit szinten francianak neznek mindenhol, akarcsak ont meg fro-ban,
pedig csoppet sem hasonlitanak maguk egymasra, hmmm hogy van ez? valyon milyen kep(es fokepp hogyan) alakult ki a vilagban a franciak kulsejereol, beleertve ezzel magukat a gallokat is?
nem gondolja hogy meg er egy w tanulmanyt a tema?
csokolom! es nagyon jo utat kivanok onnek es becses uranak!
salamonne

iszting said...

"tyo jegyese"=erika?
o hogy nez ki? tenyleg, csak, hogy megfejtsuk v legalabb valamennyire elkezdjuk megkozeliteni a problemat.
annyira meghokkento egyebirant a fatime-s film-sztori...orulet!
na, agyo, kene aludni, mer' fel negykor, azaz kb. 4 ora mulva kelunk, mi viszont meg nem is vacsoraztunk, mert p most ert haza a dogfish-bol(es ekozben azt se felejtsuk el, h szombat van). pakolni se nagyon.
sosem ertettem, miert kell hajnalban indulni nyaralasra ill. barmilyen kirandulasra...
ha tudjak, irjak meg, de az a valasz nem er, h "mert akkor tobb ido marad a napbol a celhelyen", hiszen ennek nyilvanvaloan semmi ertelme. ha az ember nem alhat ejszaka (na jo, hajnalban), faradt es nem tudja elvezni a nyaralast, erjen bar oda megoly' koran is er oda a nyaralohelyre...
agyo!

Virtualista said...

Bealany, hat maga telleg nem sved? Itt mindenki azt hitte, meg mondtak is, hogy nahat, milyen jol tud magyarul, milyen jo a nyelverzeke, mire mindig mondtam, hogy "AAA, ugyan, hat a sved a magyarnak a nyelvrokona, vagy mi, a svedugor nyelvcsaladbol van az is, hat nana, hogy ilyen jol tud". Na, akkor most mi van? svedul tudol kicsit? Tanujj meg!

iszting said...

szoval ugy ertettem: pakolni se nagyon PAKOLTUNK:-)
csoooooooooooooooo

iszting said...

es az "er oda" az utolso mondatban termeszetesen nem kell...
ej, fogy az agy...

Salamonz said...

kis buta hat merta wass albet haz csak kettoig van nyitva es oda kell erni!!!
amugy tenyleg sved vagyok, csak eddig nem mertem megmondani, jol bebuktam, ehh behh