Friday, August 26

Dijfi Fokevdokevingg


Megprobaljuk elmosni az obudai esot, kulon keresre londoni kis szosszenetek, szinesek kovetkeznek:
Legfontosabb (es talan legturistasabb) esemeny a hetvegen immar negyvenkettedszer vagy negyvenharmadszor megrendezesre kerulo notting hill-i karneval. Aki nem tudna, mi az, mint ahogy en sem tudtam, nezze meg a 'Notting Hill - Sztarom a parom' c filmet Hujdzs Grenttel es azzal a csajjal. Mongyuk a filmbol nem derul ki azt hiszem (csak reszleteket lattam), de ott jatszodik, es ha arra setalunk egy kek ajtot szoktunk keresni.
Allitolag ez karibi tipusu esemeny, vannak tancosok meg duborgo zene, co azt mondta, hogy max csak jol beivva (nem beyvesva!), esetleg tudatmodositva elvezheto, hat ha nincs mas...
A helyi lapok egyebkent azzal vannak tele, hogy tony blair eppen barabadoson nyaral, s kis mandolinnal jopofaskodik a haveroknak. A masik, hogy nemsokara kaphatnak a szorakozohelyek es egyeb kereskedelmi egysegek 24 oras engedelyt, igy az amugy csak kulfoldon rosszalkodo brit fiatal ezentul hazajaban is berughat-ordithat-rokazhat-verekedhet 11 utan. Es ehhez illik egy remek cimlapsztori az ingyenes foldalatti ujsagbol: egy reszeg fiatal megvert egy tiz honapos csecsemot. A gyermek anyja epp setalni indult otthonabol, mikor kozeledett felejuk egy alkohol- vagy kabitoszermamorban uszo ferfi. Probalta kikerulni, de nem sikerult, odaerven az egyen megprobalta kiszabaditani a gyerekkocsiba beszijjazot csecsemot. Az anya elmondta, hogy a ferfi nem kiabalt v fenyegetozott, csupan kozolte hogy elviszi a gyereket. Majd miutan nem sikerult kioldani a szijakat, elobb gyomron utotte, majd ketszer okollel fejbeverte a remult babat, vegul elrohant. Ennyi, hmm. Az anya mindezt szotlanul nezte?

Otthon nagy Megasztar 1 rajongok voltunk, es veletlen elcsiptuk a helyi verzio elso valogato adasat. Mint mondjak, talan jobban szorakoztam, mint valaha. A haromtagu zsuri, egy ferfi, egy kocsog es egy no, rendszerint nem ertett egyet, sot tobbszor osszevesztek egy-egy dontesnel (na jo, nem mutattak a 3 napos fordulo osszes indulojat, csak a besztofot). A kocsog pl tokre kiakadt, amikor egy idosodo tranzvesztita teheneszt tovabbengedtek, volt persze nemi hangja, de inkabb a jelenseg volt a helyes. Szomoru volt viszont, mikor az egyik egyontetuen kitessekelt fiatal lany csaladja-baratja-ismerosei a hir hallattan terden csuszva mentek be a zsuriszobaba, hogy valtoztassak meg a dontest. S egy masik fiatal part, akik telleg rendkivul jol kepzett hanggal duetteztek, azzal utasitottak el, hogy 'jo-jo, de ez max a broadway, nincs eselyetek a konnyuzeneben', ugy dobattak ki 300kilos testorukkel...
Szoval ezek a britek!!! Kik azok a britek?

5 comments:

Salamonz said...

ez a vagany, sajat magamnak irom az elso kommentet! igy minden vita, alakoskodas es akadekoskodas egyertelmuen kizarva.
meg egy tv-elmeny jutott eszembe, ezert nem akartam uj post-ot, se a regit editalni. talan szegyellnivalo, de roppant mod elveztem egy 'deeds' c edemsandler filmet. nem mintha, telleg annyira 'mas' lett volna a komediakiraly megszokott berogzuleseitol, de remek mulatsag, ajanlom mindenkinek (persze sne nem osztja ezt a velemenyt)
s'ur

althea said...

hú, csak most esett le, hogy az angol turisták miért ekkora surmó állatok. vagyis miért inni és bulizni jönnek ide a surmó állat angolok. hát bazmeg, tényleg szar lehet olyan országban élni, ahol 11kor kiraknak a kocsmából.

Salamonz said...

azt a "deeds" cimu filmet meg ne nezze senki, akkora de akkora kaka! salamonnak kimostak az agyat szerintem amikor kepes volt megnezni, vagy vagy belebujt valami agyalagyult kisordog. amugy a film arrol szol hogy hosunk, a.s. az vizagyu senkifalvi srac hirtelen orokol edig nem ismert nagybacsija utan potom milliardokat plusz a vilaglegnagyobcegenek az elnokinposztjat, mindez new york mar temeszetesen, na ott ahogy annak lennie kell armany+intrika, csalafinta riporterlany, de a vegen egymasba szeretnek es amen. borzasztooooo!

Virtualista said...

A britek azok, akik britániában élnek. A hungárók meg azok, akik hungáriában élnek. Jelenleg ennyit vagyok képes idefűzni a témához, meg egy rövid panasz. A Pszichológiai Kutatóintézetben (ahol dolgozom) ebben az évben mindenki bezárja a laborokat, zárolni kell minden kiadást, nuku kísérletek, elméleti munkára szólították fel a kutatókat kvázi, ha elfogy a WC-papír majd hozunk tisztasági csomagot. Bumm, kaka itt a hangulat. Brit kutatóintézeti jelentést kérek. Áh, tudom magamtól, azt hallottam ott még a monitor is olyan, ami nemsugározó-baziegészséges. Na, jó nem sírok, a béreket kifizetik. punktum, fogdbedóra!

Salamonz said...

az elmeleti munka az olyan hogy csak gondolatban kell kitorolni???
amugy meg sosem lattam kutatointezetet se kivulrol se belulrol (bar annak idejen jartam az OETI-ben es az OGYI-ban, ha azok annak szamitanak). de mindent megteszek, veszem is a kalapom es bemegyek az elsobe...
s'ur