Friday, November 18

Hireket mondunk (50:00)


Rovid hirosszefoglalonk kovetkezik

A munkaugyi miniszter komor jovot josol
"Munkaeropiaci tendenciak okozhatnak drasztikus visszaesest a kovetkezo heten" - figyelmeztetett a miniszter mai sajtotajekoztatojan. "A visszaeses ugyanakkor nem lesz tartos, a rakovetkezo hettol folyamatos, kielegito mennyisegu munkaorat tudunk biztositani a Salamon csaladnak, s ez az utemezes hosszu tavon tarthato es gyumolcsozo lesz."

Suru program a diplomaciai kapcsolatok teren
Salamon csalad a munkapiaci hirek hatasara rogtonzott sajtotajekoztatot tartott, melyen kozoltek, hogy nem banjak a heten varhato kevesebb oraszamot, mivel igy tobb idejuk jut a heten erkezo diplomaciai kuldottsegek megfelelo fogadasara es vendeglatasara. Mint korabban hirul adtuk, kedden magyar csaladi delegacio erkezik az unnepsegekre Londonba, majd penteken a tavalyi munkatarsak kepviseloi erkeznek Irorszagbol rovid, nem hivatalos munkalatogatasra.

Marad a cim
A sajtotajekoztaton a csalad cafolta azokat a hireszteleseket, mely lakhelyuk megvaltoztatasarol szoltak. "Valoban szoba kerult a koltozes, azonban ez kisse elhamarkodott dontesnek tunt" - tajekoztatott a szovivo. A kozvelemeny megnyugtatasara ugyanakkor elmondta, hogy dolgoznak a terveken szakertok bevonasaval, dontes a kovetkezo hetekben varhato. Az ujsagirok tovabbi kerdesei ellenere azonban hatarozottan elzarkoztak tovabbi reszletek kozlesetol.

Valtozatlan Internet-sebesseg
Fenti hirekkel osszhangban a hirkozlesi fonok befagyasztotta az internet elofizetesi arat es a sebesseget. Jovo ev elejetol azonban jelentos emelkedes varhato mindket esetben.

Sport
Atletaink a teli menetrend szerint keszulnek tovabb a jovo evi kihivasokra. A kapitany elsosorban turelemre intette nathabol labadozo sportoloinkat, jovo hettol konnyitett szaraz-edzeseket irt elo.

Es vegul az idojarasrol
A kovetkezo napokban tipikusnak mondhato keso novemberi ido varhato, a sok evi atlaghoz kepest azonban kevesebb csapadekkal. Drasztikus ejszakai lehulesekre, helyenkent talajmenti fagyokra szamitsunk, a nappali ertekek pedig varhatoan 5-8 fok kozott tetoznek, latogatoinknak javasoljuk a meleg, regetes oltozeket.

26 comments:

althea said...

hopp, kikaptad a mikit antalimi kezéből?

Virtualista said...

Jól tette, istenuccse, hát már azt hittük Imi elnyomta mindkettejüket. És nem, és örülünk, és mi az hogy nem költöznek, mi ez a bizonytalanság, tán nemvolt megfelelő a szerződésben foglalt nyugdíjkorhatás, vagy mi?
Időjárás itt dettó, bár itt folyton ígérgetik a havazást, de ettől még semmivel se látjuk élénkebben S úr lejtőn való egyéni stílusos, angoluras lesiklását, majd csak élőben hisszük el.
Vagy ez az összes hír kacsa? Ne legyen! És a fenti képet milyen szkópnakis híjják?

Virtualista said...

Nyugdíjkorhatár persze. 'csánat

Salamonz said...

Imre sajnos most nem ert ra (talan egy ujabb plasztika, mittudomen). Szkop az mono, vagy itt inkabb slamoszkop, sajnos kamerat meg nem vittem szervizbe, es probaltam vhogy kompenzalni.
az osszes hir igaz, koltozesrol csak annyit meg, hogy majd kettesben lesz par hettel eltolva.
trin, a dashboard szerdara havazast mutat bp-n! es ha (barmelyik) isten is ugy akarja, kovetkezo evben lesz lehetosege stilusos siklasom emleket ujabb elmenyekkel gazdagitani...

althea said...

na, mára le is esett az első hó, persze nem pesten

Salamonz said...

ja persze, mintha az nem erne!!! tessek bepattani, felpattani kocsiba, vonatba, es irany bazmegye!

Salamonz said...

itt olyan vicces, ezek az angliusok ugy rettegnek a jegtol, hotol, zimankotol, mint mi a tatartol+toroktol egyben. erre az enged kovetkeztetni, hogy ma hajnalban a minima derecskere, fagyocskara ugy reagalt london, h az osszes jarda ket centis retegben fel van sozva, gondolom ezen eszti es a norvegok meg nagyobbat kacagnanak!
salamonne

althea said...

ma már pöstön is esik vmi hóféle

Virtualista said...

Bizony, igazi hó esett. Azt még nem láttam megmaradt-e valahol, viszont most 3/4 4 van, és ijesztően sötét. Hazafele ellenőrzöm, hogy milyen minőségű hó esett.

Salamonz said...

feltetlenul es mindenkeppen reszletes hojelentest kerunk!!!!
holnap erkeznek mamamek, remelem nem fog a nagy havazas miatt kesni a gep, mert akkor en fagyoskodhatok a king's cross-on!

Virtualista said...

Áh, semmi nem maradt meg, legalábbis itt a szondi utca-frankel leó tengely vonalában. Még fel is száradt a járda nagy részén. Még csak jópofa latyak sincs. Semmi. ;((
Jó mamázást holnapra, előtte nézzenek friddante-t tettem fel egyet.
King's Cross olyan kb. mintha a Nyugatinál lennél? Én még nem jártam Londonyban, és mindig ha írtok valami helyről, akkor megpróbálom az én kis hülye fejemmel itt pesten elhelyezni valahova.
Fényképezőgép mikor lesz kész?

Salamonz said...

ooo, draga trin, hat tipcs salamoncsalad, meg el sem vittuk a gepet a javitoba, ehh. amugy hiszi-e, hogy itten a vilag egyik kozepen nincsen hivatalos nikon lerakat, poh!
igen, monnyk olyan mint a nyugati, csak min tizszer akkora, es nem egy a haromkozul, ha nem egy a tizenharom kozul.
amugy bocsanat, hogy igy dobalozok ezekkel a london helyekkel, mintha csak mindenki itt elne, de majd jonnek szepen minket latogatni, es akkor majd annal jobb lesz, mert pl tudja majd, hogy a mamam is a king's cross-ra, erkezett. monnyuk lehet, hogy a mamam utazgatasai kicsit sem villanyozzak fel (MEGERTEM!). na de erti a lanyeg, mire jon mar ugy erzi egy jo oreg ismerose ez a bun nagy londonorszag. (amugy en meg mindig nap mint nap megdobbenek mekkora ez a varos, bp esszel fel nem foghato, meg ugysem, hogy nem most vagyok itt eloszor, orjitoo)

iszting said...

hat nekem meg felfoghatatlanabbak mostan ezek a meretek.
sok sikert medinenizeshez, remelem, minden remek leszen!
majd meseljenek am!

Virtualista said...

Ó egyáltalán nem zavar ám engemet a londoni helyekkel való dobálózás, csak éppen jobban átlátom, ha arányosítjátok pesti viszonyokra. ;)) De tényleg.
És hányszor akkora az a london? Akkor én biztos nem szeretném, ha olyan óriási, mert én bp-t meg prágát még inkább azért szeretem, mert olyan bejárható a belvárosa. Na meg persze biztos azért is, mert most itt szinte a belvárosban lakunk.
Iszting most azonnal megyek nilsholgerssonra és ha még mindig nincs újabb post, hát én nem is tudom mit csinálok. Mi az hogy itt commentezget folyton és igazi hír meg nincsen, mikor tudjuk ám, hogy sokminden történt már ott péntek óta.
Na jó, nem olyan komoly a fenyegetés, inkább kéréssé enyhítem, jó?

Salamonz said...

king's cross-szerintem mar sohasem fejezik be!, persze azert haladnak haladnak, de akkor is orokke fog tartani.
antalimret eszunkbe sem jut bantani, nem am! sot! persze, arrol nem mi tehetunk, hogy ko alkoholista, igy valszeg sajat magat golyozta ki koztudatbol, de legalabbis a mediabol. az meg hogy soha sem volt nos, hat szerintem keves meleg ferfinak hon ahitott vagya, hogy megnosuljon.
hmm, so-bicikli, hmm lehet, hogy akkor tenyleg inkabb tavasszal kene beruhazni, hmm.

iszting said...

igen, pont ezt akartam, h antal imre meleg es alkoholista, de nem akarjuk mink bantani ezert sztem.
piros kotott puloverben ul kiskocsmakban a story magazin kepein es nagyon kesz van szegeny tenyleg.
szoval megegyszer jo csaladozast! (ha jol emlekszem, nagynened is jon, nemcsak medineni, ugye?)
igerem, dora, postolunk mar mihamarabb mink is.

mina harper said...

hja, nem csak, hogy a mamam es a nagynenem, de meg egy baratnojuk is veluk lesz, ultra hc! gyomor torokban mar csak par ora, es itt vannak!!ujujujujujuuuuujjjjj

althea said...

húdeizgis, hát jó családozást kedves salamon család!

iszting said...

kedves komak,
nem tudunk nem gondolni ra, h maguknak mostansag van szulinapjuk, de szegyenszemre egyikunk sem emlekszik a pontos datumra, valamint, h egy napon van-e v egy nap kulonbseggel -en ez utobbira szavaznek. tan bizony epp' ma es holnap?
barhogy is legyen, engedtessek meg egy happy birthday es bocsattassek meg csacskasagunk -remeljuk, maguk is azt valljak, h a szandek a fontos...
BOLDOG SZULINAPOT! pali es ingrid

Salamonz said...

koszonjuk kedvesseguket!!! igen bizony, es milyen jol tipptltek! tyonak ma, nekem holnap van szulinap.

Virtualista said...

Isten éltesse a Salamon párocskát!!!
Lesz torta meg csinnadratta?

iszting said...

mar olyan kivancsi vagyok, hogy telt a hetuk...
majd jelentkeznek, ugye, ha elmentek a vendegek?

Salamonz said...

vendegek elmentek, kiheverest rogton munkaba fojtjuk, de igyekszunk mihamarabb vmi ertelmeset is irni.
j, mar alig varjuk hogy jojjon, vasarnap es hetfo megint munka, de kedd-szerda szabadnap tunik egyelore... ha jol tudom, vmi kozos mozgast is terveznek, nem? talalkoztam zsofival, o is csatlakozna szerdan!
s'ur

althea said...

hát hiába nézek ide minden nap, sehol semmi új post, brühühü

Virtualista said...

Jó, nem bírom tovább. IRJATOK!!!!!!

Salamonz said...

holnap. igerem!!!
s'r