Tuesday, August 16

micsoda nap - kicsiny hazám 2 (3:14)

ennyi idő elteltével ha helyinek nem is, de kevésbé turistának érzem magam. a régi rossz beidegződések lassan elhalványulnak, amikor is...
kedvesen bóbiskoltam a metrón úton a mindennapi világvége felé, mikor is erőteljes hang vert fel könnyed szendergésemből 'Tickets, please!' nos ugye itt annyival fejlettebb a tömegközlekedés, hogy érvényes jegy nélkül nem, max csak némi robbanóanyaggal a hátizsákban lehet részt venni az utazásban. rémalmaimban sem fordult elő, hogy itt 'igazi' ellenőrökkel találkozok.
a módszer, hangvétel, külalak ugyanaz, nagydarab nem-túl-jól öltözött emberek szálltak be egyszerre és tapodtat sem mozdultak míg be nem mutatja mindenki, amije van. összeborzongtam, 'rossz álom', gondoltam, és újra becsukva szememet önkéntelen-ösztönösen kölcsey sorai jutottak eszembe 'szél kele most mint sír szele kél...' (elképesztő hogy mennyit köszön az ember egy bizonyos Bertalannének)
s ami igazán elképesztő volt, hogy mire kinyitottam a szemem egy pillanat múlva, az alakok teljesen eltűntek. meg mernék esküdni, hogy közben nem volt megálló...

5 comments:

srac said...

regen nalunk is olyan volt a metro, h csak jeggyel(berlettel) lehetett lejutni..
amugy meg nem kell fikazni Mo-t ;> nalunk legalabb a kommentezesbe nem csufulkodnak bele direkt- es/vagy spammarketinggel.. ;> , ugye?

mike, te ki a fasz vagy? ;>

Virtualista said...

A 4-es 6-os reggeli musoran egyszer az ment, hogy egy 43 kilos fiatal ellenorno, 130 kilos biztonsagi emberrel megtamogatva gyozkodott egy not a MHB-tol a nyugatiig, hogy az nem er, ha akkor ervenyesiti a jegyet, amikor meglatja az ellenort, vicces volt, kb. mint az Anger Management-ben JohnMcEnroe es Jack Nicholson dialogusa: "In" "Out" "In" "Out" "In" "Out" "In" "Out". Aztan leszallt a no, es hat vegulis elhasznalt egy jegyet.

Salamonz said...

ugye hogy vicces alak ez a mike? eskuszom nem mi voltunk, de ha valoban anglius, vagy hasonszoru nem magyarul beszelo para akkor kb cak a kepeket erti, es akkor miket gondol rolunk, hehe!
sne
so realy how are you dear mike?

ui:tyoke hirtelen felindulasbol allitgatott is valamit a szinen es hat sajna meg nem sikerult visszanyerni az eredetit...

Salamonz said...

oh srac, kotozkodni en is tudnek, de inkabb megis nem (pedig tudnek, telleg) :o)
s

Anonymous said...

na kozkivanatra. inkabb ne tudjatok semmit sevillai metroepitesrol. viszont a berletrendszer remek. jude